شمرون ، شمیران و معرفی محله های شمیران،مذهبی ، علمی ، پزشکی ، آموزشی ، کامپیوتر

تخم مرغ

نویسنده :ع.ا نصر
تاریخ:سه شنبه بیست و چهارم اسفند 1395-05:29 ق.ظ

تخم مرغ
آیا میدانستید تخم‌مرغ حاوی انواع مواد مغذی مفید است. با این وجود، ارزش غذایی تخم‌مرغ با توجه به مصرف یک تخم‌مرغ کامل یا فقط سفیده یا زرده آن می‌تواند تا حد زیادی متفاوت باشد.
 برخی معتقدند که سفیده تخم‌مرغ می‌تواند انتخاب سالم‌تری نسبت به مصرف یک تخم‌مرغ کامل باشد. در ادامه نگاهی به ارزش غذایی سفیده تخم‌مرغ و بررسی این مسئله خواهیم داشت.
سفیده تخم‌مرغ مایعی شفاف و غلیظ است که اطراف زرده را احاطه کرده است. در یک تخم‌مرغ بارور شده، سفیده به عنوان لایه‌ای محافظ در برابر باکتری‌های مضر عمل می‌کند. همچنین، سفیده برخی از مواد مغذی لازم برای رشد را فراهم می‌کند.
سفیده تخم‌مرغ از 90 درصد آب و 10 درصد پروتئین تشکیل شده است. پس اگر زرده را جدا کرده و تنها سفیده تخم‌مرغ را انتخاب کنید، ارزش غذایی تخم‌مرغ بطور قابل توجهی تغییر می‌کند.
جدول زیر تفاوت مواد مغذی بین سفیده یک تخم‌مرغ بزرگ و یک تخم‌مرغ کامل را نشان می‌دهد:            
همان گونه که مشاهده می‌کنید، سفیده تخم‌مرغ حاوی کالری و ریزمغذی‌های کمتر و همچنین پروتئین و چربی کمتر نسبت به یک تخم‌مرغ کامل است.
کالری کم و پروتئین زیاد سفیده تخم‌مرغ
سفیده تخم‌مرغ از محتوای پروتئین بالا و کالری کم برخوردار است. در حقیقت، سفیده 67 درصد از کل پروتئین موجود در تخم‌مرغ را دارا است. این پروتئین از کیفیت بالایی نیز برخوردار است و حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری به میزانی است که بدن برای ارائه بهترین عملکرد به آن نیاز دارد.
به واسطه محتوای پروتئین بالا، مصرف سفیده تخم‌مرغ می‌تواند برخی فواید سلامت را به همراه داشته باشد. پروتئین می‌تواند به کاهش اشتها کمک کند. از این رو، مصرف آن می‌تواند احساس سیری را برای مدت زمانی بیشتر در شما ایجاد کند.
دریافت پروتئین به میزان کافی از رژیم غذایی برای حفظ و ساخت عضله نیز اهمیت بالایی دارد، به ویژه اگر در تلاش برای کاهش وزن باشید.
با در نظر گرفتن این مسئله که مقدار پروتئین یک تخم‌مرغ کامل تنها