شمرون ، شمیران و معرفی محله های شمیران،مذهبی ، علمی ، پزشکی ، آموزشی ، کامپیوتر

نکات تغذیه ای در شب امتحان

نویسنده :ع.ا نصر
تاریخ:سه شنبه سی و یکم اردیبهشت 1392-05:21 ق.ظ

بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.

باید گفت این روزها بسیاری از نوجوانان از کم اشتهایی و دردهای زودهنگام رنج می برند که بخش اعظمی از این بیماری ها به علت خوردن فست فود و غذاهای نا مناسب در بدنشان ایجاد می کنند.

این رورها با همه این مشکلات فصل امتحانات نیز فرا رسیده و زمان آن است که تغییراتی در رژیم غذایی ایجاد کنید. در ادامه بهترین رژیم غذایی که می توان در این دوران استفاده کرد را آورده ایم.

** صبحانه عالی

اولین نکته برای هر نوجوانی نحوه آغاز روز است. صبحانه کامل می تواند ذهن و مغز را تا انتهای شب فعال نگه دارد همچنین دیگر دردهای عضلانی نیز به سراغ آن ها نخواهد آمد.در این مواقع خوردن میزان زیادی از غلات و میوه ها در هنگام صبحانه برای روزهای امتحان توصیه شده است.

دقت داشته باشید که شربت ها یا حتی آبمیوه های طبیعی جزو انواع میوه بشمار نمی روند و بهتر است دقیقا از خود میوه تازه استفاده شود.
همچنین خوردن پنیر را کمی کاهش دهید و به جای آن از مکمل های سبوس دار استفاده کنید.

** باقی وعده ها

در حد امکان در کنار هر غذایی از سبزی ها استفاده کنید چرا که خوردن سبزی به هضم غذا کمک کرده و آن را آسان تر می کند. سبزی ها همچنین بیشتر بدن را شارژ می کنند تا دیرتر خسته شوید. البته در این مورد دقت داشته باشید که از سبزی های کنسرو شده یا مانده استفاده نکنید و تا حد امکان سبزی های مصرفی تازه بخورید. استفاده از کربوهیدرات ها نیز برای زمان امتحانات توصیه می شود.

** میان وعده ها

در این روزها میان وعده ها را فراموش نکنید چرا که به اندازه غذای اصلی می توانند مفید باشند. استفاده از میان وعده هایی ماننده میوه های تازه یا حتی یک لقمه نان و کره یا به مقدار کمی پنیر و گردو می تواند میزان قند خون را کنترل کرده و از بیحال شدن یا عدم تمرکز شما جلوگیری کند. استفاده از آجیل هایی مانند بادام زمینی و بادام نیز بسیار مفید باشد.

** نان و روغن

دو عنصر دیگر در سلامت بدن نان و روغنی است که مصرف می کنید. برای روزهای امتحانی نان های سبوس دار می تواند مفید باشد. استفاده از نان هایی مانند بربری یا سنگک را فراموش نکنید همچنین نان هایی مانند باگت و لواش را به طور کلی از سبد غذایی خارج کنید. در مورد روغن نیز دقت داشته باشید که استفاده از روغن های صنعتی خیلی برای سلامتی خوب نیست. می توانید از روغن های حیوانی یا روغن زیتون برای طبخ غذا استفاده کنید.   

مسمومیت‌های غذایی, علل کاهش یادگیری

بسیاری از دانش ‌آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می ‌پردازند و تصور می‌ کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می ‌شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می ‌توان بازده فکری را افزایش داد.

به کارگیری نکات و توصیه ‌های زیر توان شما را برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات افزایش می‌دهد

۱- در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

۲- بررسی‌ های دانشمندان نشان می دهد که غذاهای نشاسته ‌ای مانند ماکارونی، برنج و نان به دلیل تاثیر در بهبود کیفیت خواب، در شب امتحان مفید هستند.

۳- صبح روز امتحان بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم‌ مرغ، نان سنگک یا بربری با عسل یا پنیر استفاده شود.

۴- کارشناسان تغذیه به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی ‌توانند صبحانه ی مفصلی بخورند، توصیه می ‌کنند از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

۵- بعضی از دانش ‌آموزان به دلیل اضطراب زیاد، امتحانات خود را خراب می‌ کنند، بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب از غذاهای مناسب استفاده کنند. بعضی از سبزی ‌ها از قبیل ریحان، نعنا، کاهو و سیب در کاهش اضطراب بسیار مفید هستند.

۶- خوردن نان و پنیر و گردو یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می ‌کند تا در طول امتحان آرام باشید. همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌ های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار موثر است.

۷- خوردن جگر، گوشت و ماهی، کمک زیادی در کاهش اضطراب می ‌کند، زیرا کم‌ خونی نیز یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.

۸- مصرف سبزی‌ و میوه‌ های تازه توصیه می‌ شود.

۹- در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.

۱۰- در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامت خود باشید تا در معرض سرماخوردگی، گرمازدگی، مسمومیت‌ های غذایی و سوء هاضمه قرار نگیرید و از خوردن غذا در بیرون از خانه جدا خودداری کنید. غذا را خوب بجوید و به آرامی میل کنید.

۱۱- در طول روز آب کافی بیاشامید، اما دقت داشته باشید که آشامیدن آب و نوشیدنی‌ های دیگر در وسط غذا سبب اختلال در هضم و ایجاد نفخ می ‌شود.

۱۲- از مصرف زیاد شیرینی جات و تنقلات خودداری کنید. این خوراکی‌ ها ممکن است در نگاه اول انرژی ‌زا به نظر برسند، اما باید توجه داشت که این قابلیت در آن ها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به شما دست خواهد داد.

۱۳- بر خلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن‌ ‌به انرژی را افزایش نمی ‌دهد، بنابراین استفاده بیش از حد از مواد غذایی شیرین و چرب در طول دوران امتحان، نه تنها مفید نیست، بلکه سبب چاقی‌ ‌می‌ شود.

۱۴- صبحانه غذای اصلی است، ناهار و شام را کمی مختصرتر بخورید، اما صبحانه را کامل میل کنید.

۱۵- مصرف روزانه یک لیوان شیر،‌ ‌برای ایجاد آرامش در طول دوران امتحان موثر است.

۱۶- خوردن آجیل از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم است، به یادگیری کمک می کند، زیرا کمبود آن یکی از علل کاهش یادگیری است.

۱۷- ماست و دوغ ترش، خواب آور است، اما خوردن ماست شیرین مفید است.

۱۸- از خوردن قهوه و چای پُررنگ، خودداری کنید، ولی چای کم‌ رنگ مفید است.

۱۹- تغذیه متعادل و متنوع شامل نان و غلات، انواع سبزی، لبنیات، گوشت ها و میوه‌ها سبب کاهش استرس در زمان امتحان می ‌شود.

۲۰- اگر احساس خستگی می ‌کنید، کمی استراحت کنید. انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی ‌شود.

منبع:salamatnews.com